Dorthe Lundqvist

Stilling
Bestyrelsesmedlem
Email
Telefon

”For mig giver det derfor rigtig stor mening gennem bestyrelsesarbejdet i MOT at arbejde for MOTs formål om at skabe et tryggere samfund gennem dét at styrke unges robusthed, bevidsthed og mod – i et fællesskab med andre”

Dorthe Lundqvist har arbejdet med unge og uddannelse i mere end 30 år.

Dorthe er cand. mag i fransk og retorik og underviste elever i fransk under sin studietid – og efterfølgende i fransk, dansk og retorik på et handelsgymnasium gennem 10 år.

I 10 år har Dorthe været leder både i store fusionerede uddannelsesinstitutioner for merkantile og tekniske uddannelser og de sidste 10 år har hun været rektor og øverste chef for Hf og VUC i Roskilde-Køge. Hun har også gennem flere år siddet i flere bestyrelser og strategiske samarbejder – og har således stor indsigt i hele ungdomsuddannelsessystemet på tværs og lang erfaring med strategisk og pædagogisk ledelse og organisationsudvikling.

Flere af de elever og kursister Dorthe har arbejdet med gennem årene har haft nogle udfordringer med sig gennem livet, som ordblindhed, læse-stave vanskeligheder eller diagnoser, der alt sammen har været med til at sætte en spærring for trivsel og læring. For Dorthe har det derfor altid været vigtigt, at give disse elever og kursister en oplevelse af, at de er en værdifuld ressource.

Hendes særlige fokus er, at alle ansatte på skolerne, lærere, vejledere, administrative og ledelsen skal arbejde sammen om den fælles kerneopgave: at sætte de unge og de unge voksne i centrum, sikre at de trives, udvikler sig, finder livsmod, får demokratisk selvtillid og lærer noget gennem deres uddannelsesforløb, så de er klar til at mestre deres videre uddannelses- og arbejdsliv.

Både gennem sine studier og sit arbejdsliv har Dorthe prioriteret at være fysisk aktiv. Hun har derfor både løbet, spillet bordtennis og fodbold – og gennem de sidste 5 år været en aktiv salsadanser. Trivsel og livsmod skabes nemlig ikke alene oppe i hovedet, men ved både at bruge sit hoved og sin krop, begge dele gerne i et fællesskab med andre.

Ved at klikke på "Accepter alle cookies" accepterer du, at der gemmes cookies på din enhed for at forbedre webstedets navigation, analysere webstedets brug og hjælpe med vores markedsføringsindsats. Se vores Privatlivspolitik for mere information.