Robuste unge

(12-16 år)

MOT UDSKOLING

Unges mentale sundhed er udfordret som aldrig før. Alle statistikker peger på at unge i dag oplever et langt større pres end tidligere. Vi tilbyder et fuldendt og gennemprøvet program til unge, der styrker deres robusthed og fællesskaber. Det nytter nemlig ikke kun at reparere de unge, når livet bliver svært. I stedet skal vi ruste dem til at stå imod. Det gør vi ved at træne dem i mod. ​Gennem 26 år er programmerne blevet udviklet til at forebygge problemer med mental sundhed, mobning og mistrivsel - og det sker uden en eneste løftet pegefinger. ​Vi uddanner i stedet de unges forbilleder på skolen, lokalmiljøet eller i sportens verden til at træne de unge i at mestre livet; i at sige fra, i at hjælpe andre og følge deres drømme.​

87%

Elever i 8. klasse mener at MOT tager de unge alvorligt (MOT-undersøgelsen 2022/23)

82%

Elever i 8. klasse mener at MOT er positivt og hjælper dem til at se muligheder og løsninger i stedet for begrænsninger (MOT-undersøgelsen 2022/23)

DET TILBYDER
VI SKOLEN

OM PROGRAMMET

Et gennemtestet program der styrker kulturen, fællesskabet og den enkeltes mentale modstandskraft. 18 MOT-moduler á 90 minutter samt to forældre-moduler, i løbet af 7. til 9. klasse. Indsatsen er størst i 7. klasse med ni moduler, derefter fem moduler i 8. klasse og fire moduler i 9. klasse. På andet år med MOT inkluderes 5. og 6. klasser gennem Ung MOTivator-programmet.​ I 10. klasse består programmet af seks moduler á 90 minutter. Et fuldt skræddersyet program, der løbende bygger ovenpå med øvelser, værktøjer og manuskripter til alle moduler. MOT-coachen skal derfor ikke bruge tid på at sammensætte undervisningsplaner eller selv opfinde øvelser og indhold.

UDDANNELSE/ netværk

Hvert år afholdes MOT-uddannelser, hvor vi uddanner MOT-coaches, koordinatorer og ledere. Uddannelsen forløber over 2-3 dage med fuld forplejning. Der kan ligeledes hvert år uddannes nye til MOT-teamet på skolen i tilfælde af udskiftning af personale. Vi afholder også en årlig ILD samling med faglige indlæg og inspiration for MOT-teamet. Effektmåling sker årligt gennem MOT-undersøgelsen og evaluering af MOT sker på et årligt netværksmøde med andre MOT-skoler. Der tilbydes oplæg for det øvrige personale og forældre fra MOT, når behovet er der.

forstærkning

Ud over de 18 MOT-moduler, består MOT's program også af aktiviteter, der forstærker det, de unge oplever i klassen. Vi kalder det kampagneaktiviteter, som nemt og enkelt kan implementeres som en del af skolens årshjul. I 8. klasse implementeres Ung MOTivator-programmet, som inkluderer 5. og 6. klasserne. Læs mere om aktiviteterne herunder.

forebyggende samarbejde

Man kan ikke opbygge en stærk kultur med et quickfix. Modsat mange andre trivsels- og ungeindsatser som er tidsbegrænsede, tilbyder vi et vedvarende og kontinuerligt samarbejde, hvor vi arbejder med de unge gennem flere år. I MOT arbejder vi forebyggende. Vi er ikke voksne, der blander sig i de unges problemer, vi arbejder med at ruste de unge til at klare problemerne selv. Vi hjælper dem til at hjælpe hinanden. Det styrker både selvværdet og sammenholdet.

I 5. og 6. klasse var jeg klassens klovn og ballademager. i et mot modul i 7. klasse taler min mot coach om at lyse med lommelygten på andre. senere på dagen ser jeg en af de små fra 2. klasse sidde og være ked af det. tidligere ville jeg være gået forbi, men der var noget der fik mig til at stoppe op og spørge ind til drengen. jeg går med ham ned til hans lærer og læreren kigger lidt forundret. jeg tror ikke hun havde regnet med at jeg kunne være omsorgsfuld. fra den dag, tog jeg mig selv og andre mere seriøst og ændrede mig lidt efter lidt. jeg blev ung motivator her i 8. klasse og elsker at stå og lave mot med 6. klasserne. det giver pisse meget til mig selv!

Hugo fra 8. klasse på Hanssted Skole

rekruttering af mot team

Når en skole eller uddannelsesinstitution indgår et samarbejde med MOT uddanner vi relevant personale på skolen på en 3 dages uddannelse med alt betalt - og skulle der være udskiftning i dit personale uddanner vi selvfølgelig også løbende. Antallet af personale varierer efter skolens størrelse.

mot coach
Kan være en passioneret lærer, pædagog, forældre, idrætstræner, eller ildsjæl i lokalmiljøet. MOT coachen underviser typisk 2-3 klasser med 3-6 moduler hver per skoleår.
mot koordinator
Den primære driver, der koordinerer MOT initiativerne på skolen, så alt er klar til skoleårets start. Gerne en MOT coach.
mot leder
Er den rette med lederansvar, der kan tage ejerskab for MOT på skolen som helhed og støtte op om teamet.

det tilbyder vi skolen

Fast program
 • Et fuldendt og gennemprøvet program med øvelser, værktøjer og manuskripter til alle moduler, så MOT-coachen ikke skal bruge tid på at sammensætte undervisningsplaner.
 • Udskolings-programmet: 12 MOT-moduler à 150 min. gennemføres henover 7., 8. og 9. klasse med inkludering af 5. og 6. klasse på år 2 og 3.
Uddannelse og vidensdeling
 • Uddannelse af MOT-coach, koordinator og leder (2-3 dage med fuld forplejning).
 • Øvrig uddannelse hvert år ved udskiftning af personale
 • Årlig ILD samling: Foredrag og inspiration for alle coaches.
 • Effektmåling gennem MOT-undersøgelse
 • Netværksmøder med andre MOT-ungdomsuddannelser
 • Forældre/lærer oplæg fra MOT teamet eller ambassadører

Kampagner og aktiviteter
 • Hej-kampagnen: Kampagne med fokus på inklusion
 • MOD til at glæde dagen: en dag med fokus på at glæde andre og udvikle empati
 • Drømmeperioden: Tiltag der hjælper flere til at følge deres drømme
 • MOT-festival for alle MOT-elever
 • Ung MOTivator: uddannelse af 8. klasses elever der kører MOT i 5. og 6. klasse.
 • Ambassadør-aktiviteter: Foredrag og coaching fra sportsstjerner.
 • Merchandise: Coach-kit og startgave til alle elever

skal din skole også have mod på skemaet?

kontakt os
kontakt os

Uanset om du er leder, lærer, træner, ung eller forælder, er du velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre om mulighederne for at få MOT på din skole eller i din klub.
Vi har god erfaring med at tage fat i beslutningstagere på opfordring fra jer.

kontakt os
Ved at klikke på "Accepter alle cookies" accepterer du, at der gemmes cookies på din enhed for at forbedre webstedets navigation, analysere webstedets brug og hjælpe med vores markedsføringsindsats. Se vores Privatlivspolitik for mere information.