Robuste unge

(16-25 år)

MOT på
Ungdomsuddannelser

Mange elever oplever et øget pres i skiftet fra folkeskole til ungdomsuddanelse, hvor karakterræs, præstationsangst, og følelsen af at være alene kan påvirke den unges trivsel. Hos MOT tilbyder vi et gennemprøvet program til unge mellem 16-25, der har fokus på at styrke de unges robusthed og bygge et stærkt fællesskab i klasserne.

70%

Piger føler sig meget pressede i Gymnasiet. (Børne- og undervisningsministeriet 2018)

50%

Drenge føler sig meget pressede i Gymnasiet. (Børne- og undervisningsministeriet 2018)

50%

Cirka 50 % af eleverne på erhvervsuddannelser, der trives aller dårligst, oplever ikke, at føle sig respekteret og forstået, samt modtage faglig hjælp, når de har brug for det.

40%

Frafaldet på erhvervsuddannelserne er meget højt sammenlignet med andre ungdomsuddannelser: Over 40 % af de elever, der starter på EUD, dropper ud igen.

Sådan arbejder vi

kun for unge

Unge og unge voksne gider ikke at lave de samme øvelser, som bruges til mindre børn. Derfor har vi udviklet værktøjer og øvelser specifikt til unge mellem 16-25 på alle typer ungdomsuddannelser.

God energi

På MOT besøgene er der ingen løftede pegefingre og lange, tunge foredrag. MOT modulerne er en blanding af aktive øvelser og refleksioner, som skaber god stemning og høj energi i timerne. Her kan alle være med.

vedvarende samarbejde

Man kan ikke opbygge en stærk kultur med et quickfix. Modsat mange andre ungetilbud som er tidsbegrænsede, tilbyder vi et vedvarende samarbejde, hvor vi arbejder med de unge gennem flere år. Det bliver naturligt at have mod på skemaet på lige fod med de øvrige fag.

Forebygge frem for at reparere

Hos MOT arbejder vi forebyggende. I stedet for at være de voksne, der blander sig i de unges problemer, arbejder vi med at ruste de unge til at klare problemerne selv og indbyrdes. Vi hjælper dem til at hjælpe hinanden. Det styrker både selvtilliden, selvværdet og sammenholdet.

Jeg havde MOT i udskolingen og har altid drømt om at blive brandmand eller tømrer. Men fordi jeg klarede mig godt til 9. klasses eksamen, syntes alle at jeg skulle vælge gymnasiet. Jeg følte mig slet ikke hjemme dér og endte med at skifte til EUX og så starte op på tømreruddannelsen. I dag er jeg færdiguddannet tømrer og har nydt at arbejde med det lige indtil jeg blev tilbudt at blive Odenses yngste brandmand nogensinde. Det er jeg nu. Begge mine drømme har fået ben at gå på, fordi jeg havde modet til at gå mine egne veje

Alexander Dalager, tidligere MOT-elev fra Seden Skole

Rekruttering af MOT team

Når en skole eller uddannelsesinstitution indgår et samarbejde med MOT uddanner vi relevant personale på skolen på en 2-3 dages uddannelse med alt betalt - og skulle der være udskiftning i dit personale uddanner vi selvfølgelig også løbende. Antallet af personale varierer efter skolens størrelse.

mot coach
​​Kan være en passioneret lærer, pædagog, forældre, idrætstræner, eller ildsjæl i lokalmiljøet. MOT coachen underviser typisk 2-3 klasser i 4-6 moduler per skoleår.
MOT KOORDINATOR
Den primære driver, der koordinerer MOT initiativerne på skolen, så alt er klar til skoleårets start.
MOT LEDER
Er den rette med lederansvar, der kan tage ejerskab for MOT på skolen som helhed.

Mot giver eleverne et fælles sprog der fremmer deres trivsel og gode omgang med hinanden. det er et godt værktøj for lærerne, som virker til at være gennemtænkt og gennemarbejdet, hvilket gør det overskueligt at gå til for os, som arbejder med det.

Torben, Paderup Gymnasium

Det tilbyder vi skolen

Fast program
 • Et fuldendt og gennemprøvet program med øvelser, værktøjer og manuskripter til alle moduler, så MOT-coachen ikke skal bruge tid på at sammensætte undervisningsplaner.
 • Ungdomsuddannelses-programmet: 12 MOT-moduler à 90-120 min. gennemføres henover 2-3 år alt efter uddannelsens varighed.
Uddannelse og vidensdeling
 • Uddannelse af MOT-coach, koordinator og leder (2-3 dage med fuld forplejning).
 • Øvrig uddannelse hvert år ved udskiftning af personale
 • Årlig ILD samling: Foredrag og inspiration for alle coaches.
 • Effektmåling gennem MOT-undersøgelse
 • Netværksmøder med andre MOT-ungdomsuddannelser
 • Forældre/lærer oplæg fra MOT teamet eller ambassadører
Kampagner og aktiviteter
 • Hej-kampagnen: Kampagne med fokus på inklusion
 • Drømmeperioden: Tiltag der hjælper flere til at følge deres drømme
 • MOT-festival for alle MOT-elever
 • Ambassadør-aktiviteter: Foredrag og coaching fra sportsstjerner.
 • Merchandise: Coach-kit og startgave til alle elever

skal din skole også have mod på skemaet?

kontakt os
kontakt os

Uanset om du er leder, lærer, træner, ung eller forælder, er du velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre om mulighederne for at få MOT på din skole eller i din klub.
Vi har god erfaring med at tage fat i beslutningstagere på opfordring fra jer.

kontakt os
Ved at klikke på "Accepter alle cookies" accepterer du, at der gemmes cookies på din enhed for at forbedre webstedets navigation, analysere webstedets brug og hjælpe med vores markedsføringsindsats. Se vores Privatlivspolitik for mere information.