Tuborgfondet bevilger 1.718.000 kr. til MOT's pilotprojekt "MOD på EUD"

Vi har en nyhed som vi har glædet os helt vildt til at dele med jer! Elever på EUD skal have MOT på skoleskemaet!

Problemer med for lav rekruttering og for højt frafald på danske erhvervsuddannelser er en ubehagelig realitet, og fra flere kanter kaldes der til kamp imod den ringe trivsel og tilfredshed på skolerne. Både ledere og lærere på EUD samt undersøgelser fra Danmarks Evalueringsinstitut peger på, at en klassekultur for inklusion og deltagelse styrker elevernes lyst til fremmøde og dermed deres gennemførsel. Det er derfor her vi skal sætte ind, hvis vi skal vende de negative tendenser. Er der noget MOT kan, så er det at skabe rammerne for netop inklusion og deltagelse. Derfor skal MOT nu være en del af løsningen.

Med støtte fra Tuborgfondet skal MOT Danmark i et toårigt pilotprojekt undersøge om skemalagte MOT-moduler kan bidrage til at styrke sammenholdet i klasserne og øge gennemførslen. Projektet udføres i samarbejde med EUD/EUX Business-uddannelsen på EUC Nord i Hjørring samt AARHUS TECH.  

Tanken bag projektet er fuldstændig tilsvarende de tanker der ligger bagvores arbejde på grundskoleområdet: Vi tror på at mod kan trænes og derved styrkes for til sidst at smitte af på andre. Vi tror derfor også på, at vi med MOD på EUD kan understøtte en kultur på erhvervsskoler, hvor eleverne tør deltage i undervisningen og række ud til hinanden, når hverdagen er svær - noget derfor mange kræver en god portion mod.

Vi ved af erfaring fra grundskoleområdet at noget af det vigtigste for en vellykket implementering på skolerne er, at der er solid opbakning fra ledelsen. Vi er derfor super glade for at samarbejdet med pilotskolerne allerede er skudt godt i gang, og at ledelsen på skolerne er lige så glade og spændte, som vi er.

F.eks. udtaler Jesper Broch Holm, Chef for kvalitet, udvikling og læring, AARHUS TECH: ”På AARHUSTECH ser vi frem til samarbejdet med MOT-Danmark. Vi kender til deres arbejde fra grundskolen i Danmark, og vi er overbeviste om, at samarbejdet kan være med til at ruste vores elever endnu bedre til at gennemføre en erhvervsuddannelse”.

Ligeledes udtaler Henrik Brandt, Elevinspektor & studieleder, EUD/EUX Business på EUC Nord: “Vi glæder os voldsomt til at starte samarbejdet med MOT efter sommerferien, så vi får yderligere strenge at spille på i arbejdet med elevernes trivsel.’’

Vi kan kun sige, at vi også glæder os helt vildt og voldsomt til det kommende skoleår, hvor vi for alvor kommer i gang med samarbejdet med Tuborgfondet, konsulenthuset Pluss (som bistår vores løbende projektevaluering), ledelsen og lærere på vores to engagerede pilotskoler og allermest de omkring 340 elever, der over projektets to år kommer til at deltage. Vi er stolte over, at endnu flere unge nu får mulighed for at styrke deres mod til at udvise omsorg, sætte grænser og til at leve!

Ved at klikke på "Accepter alle cookies" accepterer du, at der gemmes cookies på din enhed for at forbedre webstedets navigation, analysere webstedets brug og hjælpe med vores markedsføringsindsats. Se vores Privatlivspolitik for mere information.