Den nysammensatte bestyrelse i MOT Danmark består af bestyrelsesformand Patrick Rønning og bestyrelsesmedlemmerne: Arne Nielsson, Lars Ulslev Johannsen, Dorthe Lundqvist og Marie Holt Hermansen.

Modig ung stemme bliver en del af bestyrelsen i MOT Danmark

MOT Danmark har rekrutteret 17-årige Marie Holt Hermansen til bestyrelsen. Trods sin unge alder er Marie Holt Hermansens dedikation og engagement for at give børn og unge en stemme ikke til at tage fejl af. Hun er tidligere forperson i både Danske Skoleelever og Odense Fælleselevråd, og pt er hun medlem af Trivselskommissionen.

Marie Holt Hermansen er 17 år og går i 1. g på Odense Katedralskole. Hun er tidligere forperson i Odense Fælleselevråd og Danske Skoleelever, hvor hun i dag fortsat arbejder som studentermedhjælper. I august 2023 blev hun medlem af Trivselskommissionen, som regeringen har nedsat til at komme med anbefalinger, der understøtter børn og unges trivsel og livsmod. For nylig modtog hun den fornemme Nina Bang Pris, som gives til kvinder, der har gjort en særlig forskel i samfundet og vist nye veje frem. 

Marie Holt Hermansen er med andre ord en pige, der engagerer sig i børn og unge, og det er dette engagement, erfaringer og egne oplevelser, hun nu bringer ind i bestyrelsen i MOT Danmark.  

“Jeg er både glad og stolt over at blive en del af bestyrelsen i MOT Danmark. MOT er norsk og betyder mod, og det er netop det, organisationen arbejder med. At træne unge til at være mere modige, turde tro på sig selv og vise omsorg for andre. Det er en super vigtig dagsorden. Jeg oplever, at der er rigtig meget snak om unges mistrivsel, som ofte er svær at omsætte til konkrete forandringer ude blandt os unge. Her er MOT til stede og konkrete ude i klasseværelserne,” udtaler Marie Holt Hermansen. 

Marie har ikke selv haft MOT på skoleskemaet, men hun har mødt mange, som har, blandt andet fra hendes tid i Odense Fælleselevråd, og de har alle været positive.

“Jeg har aldrig mødt nogen unge, som ikke har været glade for at have MOT. De fortæller, at de lærer rigtig meget af de øvelser, som MOT-programmet bygger på, og at det giver dem nogle værktøjer, de kan bruge lige meget, hvor de er i livet. Den tilgang er jeg stor tilhænger af. Mange unge, ligesom mig selv, efterspørger nemlig indsatser, der er konkrete og relaterbare ind i deres hverdag,” siger Marie Holt Hermansen.  

Det er blandt andet disse indsigter og den viden, bestyrelsen i MOT Danmark nu bliver forstærket med.

“Vi er stolte over og glade for at byde Marie velkommen. Det giver på alle måder mening, at vi også har de unge repræsenteret i bestyrelsen. Marie bidrager med en imponerende erfaring og dedikation i arbejdet med at fremme unges trivsel. Vi glæder os til at arbejde tæt sammen med Marie og med hendes perspektiver og ekspertise gøre Danmarks største trivselsprogram for unge endnu stærkere,” udtaler Patrick Rønning, der er bestyrelsesformand i MOT Danmark.

Stina Grøn, som er CEO i MOT Danmark, udtrykker også stor tilfredshed over, at der kommer unge kræfter til i bestyrelsen, og hun ser frem til at fortsætte det gode samarbejde.

“Marie er en vigtig stemme, og jeg ser meget frem til samarbejdet med Marie i bestyrelsen. De unge har en indsigt, som vi voksne ikke har, og det er vigtigt, at vi forstår, hvad de efterspørger. Det er vores fundament for at kunne udvikle programmer, der ikke forsøger at reparere de unge, men derimod forebygger og styrker dem til at være robuste til både selv og i fællesskab at tackle livets op- og nedture,” forklarer Stina Grøn, som har været CEO i MOT-Danmark, siden organisationen startede op i Danmark i 2013. Hun tilføjer: “I virkeligheden kan det virke banalt, det som MOT-programmet lærer dem, men det betyder også, at det er håndgribeligt, og ‘mod’ ræsonnerer hos de unge. Derfor er MOT relevant for alle, uanset hvor og hvad du kommer fra.”  

I dag er MOT på skoleskemaet på mere end 100 danske skoler, uddannelsesinstitutioner og idrætsklubber over hele landet, og flere end 80.000 unge har eller har haft glæde af MOT på skoleskemaet.

Bestyrelsen i MOT Danmark består nu af bestyrelsesformand Patrick Rønning og bestyrelsesmedlemmerne: Arne Nielsson, Lars Ulslev Johannesen, Dorthe Lundqvist og Marie Holt Hermansen.

På billedet ses fra højre: Patrick Rønning, Arne Nielsson, Stina Grøn, Marie Holt Hermansen og Lars Ulslev Johannesen ved første bestyrelsesmøde i den nysammensatte bestyrelse.

Ved at klikke på "Accepter alle cookies" accepterer du, at der gemmes cookies på din enhed for at forbedre webstedets navigation, analysere webstedets brug og hjælpe med vores markedsføringsindsats. Se vores Privatlivspolitik for mere information.