Når Kåre tog sin MOT t-shirt på (altid ovenpå skjorten), resulterede det i highfives fra de unge i udskolingen.

"Hey Kåre, har du også MOT?"

"Hvis der er noget, jeg er særlig stolt over som leder af en MOT-skole igennem 10 år, så er det, at vi i fællesskab er lykkedes med hele tiden at holde damp under MOT og rekruttere nye og flere MOT-coaches, der brænder for at gøre en forskel for vores unge".

"Hvis der er noget, jeg er særlig stolt over som leder af en MOT-skole igennem 10 år, så er det, at vi i fællesskab er lykkedes med hele tiden at holde damp under MOT og rekruttere nye og flere MOT-coaches, der brænder for at gøre en forskel for vores unge".

Udtalelsen kommer fra Kåre Landgren, som efter 25 år som skoleleder på Hanssted Skole gik på pension den 1. marts 2024. Kåre husker stadig tilbage på dengang, hvor han sammen med resten af ledelsen tog beslutning om at implementere MOT-moduler på Hanssted skole. En beslutning han aldrig har fortrudt.  

"Som skole modtager du rigtig mange tilbud om indsatser og projekter, skolen kan engagere sig i. Derfor er det også vigtigt løbende at evaluere på de valg, du så træffer. De gange vi har trykprøvet, om MOT stadig giver værdi for de unge, har vi aldrig været i tvivl. Eleverne sætter enorm stor pris på MOT-modulerne, de synes, det giver dem noget andet. Mange vil også gerne på Ung MOTivator-uddannelsen. Så MOT tænder helt klart noget i dem".  

Den samme tilbagemelding har Kåre også altid fået fra skolens MOT-coaches og MOT-koordinatorer, som er dem, der får MOT til at leve i dagligdagen og bidrager til at de unge deltager aktivt. Derfor har Kåre altid bakket op om MOT. Også gerne eksplicit, når han fx har taget sin MOT t-shirt ovenpå skjorten og indkasseret highfives ned ad gangen hos de unge i udskolingen og tilråb som: "Hey Kåre, har du også MOT?"       

"Jeg har altid sagt; hvis vi ikke har MOT, hvad har vi så? Dermed ikke sagt, at der ikke skal arbejdes med trivsel udenom MOT-modulerne. Men MOT giver et fælles sprog og har en positiv afsmittende energi og effekt på hele skolen. En anden fordel er, at alle moduler og programmer er færdigudviklet, så det kræver ikke ekstra tid for MOT-coaches, som det jo ellers ville gøre, hvis vi skulle opfinde den dybe tallerken selv".  

Kåre ønsker ikke at gøre sig til dommer for, hvordan man som skole skal arbejde forebyggende med trivsel, men han er ikke i tvivl om, at MOT har gjort en positiv forskel og har været med til at forme Hanssted Skole til det, den er i dag.  

"Hvis der er noget, jeg er særlig stolt over som leder af en MOT-skole igennem 10 år, så er det, at vi i fællesskab er lykkedes med hele tiden at holde damp under MOT og rekruttere nye og flere MOT-coaches, der brænder for at gøre en forskel for de unge. Det hænger selvfølgelig også sammen med, at MOT som koncept løbende har udviklet sig og har tilpasset sig den tid, de unge er i".  

Med MOT på skoleskemaet skiller Hanssted Skole sig positivt ud, og derfor håber den afgåede MOT-skoleleder også, at skolen fortsat vil tilbyde MOT fremadrettet – for de unges skyld.

Ved at klikke på "Accepter alle cookies" accepterer du, at der gemmes cookies på din enhed for at forbedre webstedets navigation, analysere webstedets brug og hjælpe med vores markedsføringsindsats. Se vores Privatlivspolitik for mere information.